Καλωσήρθατε

στο Εργαστήριο Διατήρησης της Βιοποικιλότητας

Φίλοι μου, καλωσήρθατε στο BCL -το Εργαστήριο Διατήρησης της Βιοποικιλότητας! 

Είμαι η Κική, βιολόγος, που αποφάσισε (από παιδί το παραδέχομαι ...) ότι πρέπει να κάνει κάτι για να σταματήσει τη γρήγορη ανθρωπογενή καταστροφή της φύσης. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτό, σωστα; Λοιπόν, η βιολογία διατήρησης είναι αυτό που επέλεξα να κάνω στη ζωή για αυτό το σκοπό. Μια συναρπαστική διαθεματική επιστήμη γεμάτη προκλήσεις. Δύσκολη αλλά φανταστική! 

Ίδρυσα το BCL το 2017, στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου μετακόμισα την ίδια χρονιά (μετά από μια περιπετειώδη ακαδημαϊκή πορεία από το 2004…). Το εργαστήριό μας βρίσκεται στην καρδιά της οροσειράς της Πίνδου, περιτριγυρισμένο από υπέροχα άγρια ​​βουνά και μια μοναδική άγρια ζωή. Το BCL δεν είναι παρά μια μικρή αίθουσα υπολογιστών, αλλά είναι όμως η βάση μας για τις αποστολές μας στο πραγματικό εργαστήριο εκεί έξω: στη φύση. Θέτουμε ερωτήματα, ερευνούμε, αναλύουμε, συμπεραίνουμε, προτείνουμε, διδάσκουμε και προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε την απήχηση της παραγόμενης έρευνας στην ευρύτερη κοινωνία. 

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να μάθετε για την αποστολή μας, να κατανοήσετε τι κάνουμε ερευνητικά, και να γνωρίσετε τους ανθρώπους του Εργαστηρίου, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στα ερευνητικά μας έργα, στα αποτελέσματα της έρευνάς μας και στις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες από την ίδρυση του BCL. Θέλουμε να κάνουμε τη βιοποικιλότητα μέρος του αξιακού συστήματος της κοινωνίας μας, προάγοντας την επιστήμη των πολιτών και να κάνοντας την επιστήμη κατανοητή και προσβάσιμη σε όλους. Στο ιστολόγιο Κοινωνία θα βρείτε άρθρα εκλαϊκευμένης επιστήμης, βίντεο, πολιτικές, ακόμη και λογοτεχνικά κείμενα ή επιστημονικά κείμενα για τα παιδιά. Τουλάχιστον προσπαθούμε…

Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αναρτούμε νέα και επιτεύγματα του Εργαστηρίου μας. Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook

Ανακαλύψτε τον κόσμο μας και απολαύστε την επίσκεψή σας!

Home_photo

Ποιοι είμαστε

Η ομάδα μας επιδιώκει να είναι μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας ανάσχεσης της απώλειας βιοποικιλότητας για έναν καλύτερο κόσμο για τη φύση και τους ανθρώπους. Η αποστολή του Εργαστηρίου μας είναι:

Να αυξήσει τη βασική γνώση επί της βιοποικιλότητας

μέσω της έρευνας στη φύση και της δημιουργίας βάσεων δεδομένων.

Να παρέχει τεκμηριωμένες λύσεις

σε μεγάλα οικολογικά προβλήματα, συνδέοντας την έρευνα για τη βιοποικιλότητα με την πολιτική λήψη αποφάσεων και την εφαρμογή στην πράξη.

Να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει

νέους επιστήμονες στον τομέα της βιολογίας της διατήρησης.

Να προωθήσει τη βιοφιλία,

μέσω της διάδοσης γνώσεων για τη βιοποικιλότητα στο ευρύ κοινό και με την προσέλκυση της κοινωνίας στη διατήρηση της φύσης

Η ζωή στο εργαστήριο

Το BCL σε αριθμούς

Άτομα

0

CΣυνεργάτες (PhD): 6

PhD φοιτητές: 4

MSc φοιτητές: 16

Έργα

0

National: 18

International: 2

Δημοσιεύσεις

0

Papers: 25

Βιβλία και αναφορές:6

Ανοιχτές βάσεις δεδομένων:5

Student grants

0

Scholarships: 4

Grants: 4

Διδασκαλία

0

Μαθήματα: 5

Εκδρομές: 2

Γρήγορη αναζήτηση