Ερευνητικό προφίλ

Τι κάνουμε στο BCL;

Λοιπόν, πρώτα προσπαθούμε να κατανοήσουμε: Πώς λειτουργούν οι οικολογικές κοινότητες; Πώς συνδέονται τα είδη με το περιβάλλον τους; Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που ρυθμίζουν τα πρότυπα της βιοποικιλότητας και με ποιο τρόπο;; Ποια είναι η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στις βιοκοινότητες των ειδών; Ποιες είναι οι επιπτώσεις των ανθρωπογενών πιέσεων στην άγρια ζωή και τα φυσικά οικοσυστήματα;

Στη συνέχεια, επιδιώκουμε να μετατρέψουμε τη γνώση σε πολιτική και διαχειριστικές πρακτικές. Αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις για τη διατήρηση, όπως η διαχείριση προστατευόμενων περιοχών, οι δράσεις προστασίας απειλούμενων ειδών, η βιώσιμη βόσκηση, ο βιώσιμος χωροταξικός σχεδιασμός αιολικών πάρκων και άλλων υποδομών, η πολιτική για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα ή ο μετριασμός των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπου και μεγάλων σαρκοφάγων, για να αναφέρουμε μερικές από αυτές… Ναι, ο τομέας δράσης είναι ευρύς και εξακολουθεί να αναπτύσσεται, ανταποκρινόμενος στις νέες προκλήσεις που αναδύονται… Ωστόσο, όλες οι ερευνητικές δραστηριότητες έχουν μια κοινή βάση: είναι σύμφωνες με τις αρχές της βιολογίας της διατήρησης και τείνουν να έχουν εφαρμοσμένο χαρακτήρα.

Λέξεις-κλειδιά

Μενού

Στο μενού μας, ταξινομήσαμε τα ερευνητικά μας έργα σε επτά θέματα:

Η πολιτική είναι ο πρώτος ευρύς τομέας. Εργαζόμαστε στη διεπαφή επιστήμης-πολιτικής και προωθούμε τη διατήρηση των περιοχών χωρίς δρόμους υποστηρίζοντας την κουλτούρα της των άγριων φυσικών περιοχών (wilderness).. Εργαζόμαστε επίσης στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης. Παράγουμε win-win λύσεις για τον βιώσιμο χωροταξικό σχεδιασμό των υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις στη γη και τη βιοποικιλότητα χωρίς να υπονομεύουμε τους στόχους παραγωγής πράσινης ενέργειας.

Η διατήρηση της βιοποικιλότητας είναι η κύρια ειδικότητά μας. Ο τομέας της βιολογικής μας έρευνας είναι ευρύς και η ταξινομική μας εξειδίκευση καλύπτει πολλά τάξα: πεταλούδες, ακρίδες, λιβελούλες, ερπετοπανίδα, πουλιά και θηλαστικά, συνδυάζοντας συχνά διαφορετικές ταξινομικές ομάδες σε σύνθετες πολυταξικές έρευνες βιοποικιλότητας. Τα έξι θέματα ταξινομούνται σε έξι ταξινομικές κατηγορίες.

Τα έργα της επιστήμης πολιτών  κατατάσσονται υπό την υπό μελέτη ταξινομική ομάδα.

Κάθε έργο μπορεί να εμφανίζεται σε πολλές κατηγορίες όταν εμπλέκονται διαφορετικές ταξινομικές ομάδες. Ορισμένα έργα έχουν τη δική τους σελίδα έργου για να εξερευνήσετε περαιτέρω τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπό τους. Για τον πλήρη κατάλογο των ερευνητικών έργων πριν από τη γέννηση του BCL (2017) δείτε το βιογραφικό σημείωμα της Β. Κατή (Ποιοι είμαστε).

Βιολογικές ομάδες

Ακρίδες
Πεταλούδες
Λιβελούλες
Πουλιά
Θηλαστικά (οπληφόρα)
Θηλαστικά (σαρκοφάγα)
Βλάστηση
Βιοποικιλότητα (πολλές ομάδες)

Οικοσυστήματα

Επικεντρωνόμαστε στα ορεινά οικοσυστήματα, αλλά εργαζόμαστε επίσης ευρέως σε μεσογειακά τοπία και προστατευόμενες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων ποταμών και λιμνών.

Γρήγορη αναζήτηση