Προστατευόμενος ο ποταμός Αώος: η συνεισφορά του BCL

Προστατευόμενος ο ποταμός Αώος: η συνεισφορά του BCL

Ανακοινώθηκε σήμερα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  ο χαρακτηρισμό τμήματος της λεκάνης απορροής του διασυνοριακού ποταμού Αώου στην ελληνική πλευρά των συνόρων ως Προστατευόμενου Φυσικού Σχηματισμού και Προστατευόμενου Τοπίου. Ένα μοναδικό ποτάμι με φυσικές όχθες, μαιάνδρους και φυσική πλημμυρική ζώνη, παρόχθια βλάστηση, και άγρια ζωή.

Οι άνθρωποι στο Εργαστήριό μας στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών είναι ιδιαίτερα ευτυχείς που συμμετείχαν επιστημονικά και προσέθεσαν ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή τη σημαντική εξέλιξη για την Ελληνική φύση και την περιοχή της Ηπείρου. Γιάννης Θεοδωρόπουλος (βίδρα), Νίκος Μπούκας (λιβελούλες) , Μαρία Πετρίδου (μεγάλα θηλαστικά) και Βασιλική Κατή (συντονίστρια) οι συντελεστές. Σημαντικοί οι πληθυσμοί της βίδρας στον Αώο, πλουσιότατη η πανίδα των Οδοντογνάθων (λιβελούλες), η άγρια ζωή δίπλα στο ποτάμιτα!

Επιτέλους, ένα μοναδικό ποτάμι που οι μαίανδροί του είναι αντικείμενο θαυμασμού θα προστατευτεί από τεχνικά έργα και άλλες υποβαθμιστικές παρεμβάσεις. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και στις ΜΚΠΟ MedINAΠίνδος ΠεριβαλλοντικήThe Green TankEuroNaturRiverwatchEcoAlbaniaIUCN .

Περισσότερα για το θέμα στο ertnews

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Αώου στο BCL ή διαβάστε απευθείας την αγγλική μας αναφορά για τη βιοποικιλότητα του Αώου

Otter habitat (@ I. Theodoropoulos)

Γρήγορη αναζήτηση